26/03/2009

Confusion

Alamak, terlebih sudah! So, to those of you yang ada amah or pembantu rumah please be careful. Jangan abaikan anak-anak nanti diorang confuse si amah tu lah mama diorang. Spend some quality time with your children ^-^

7 comments:

GregChai said...

itu ilustrasi pun bikin confused juga bah macam sama saja stail ibu dan pembantu rumah jaga dua-dua perempuan, lain la kali kalu maid di rumah pakai uniform kan hehehe

InobonG ProPer said...

Greg
Ya bah kan..hehehe

Tapi 'keyword' soalan ini ialah 'kasih sayang' so it should be Ibu tp anak2 yg dijaga oleh bibik @ amah sejak lahir keliru sdh mengkali :)

Soalan ini adalah soalan lama, why not, itu guru2 mcm diorang Nadia & PreTea buat soalan ini semula dan tengok apa jawapan murid2 hehehe

Mama Mia said...

We as parents, wpun ada maid, misti mo spend lebih masa sama anak bah kan..bikin susah hati jg ni klu anak lebih rapat sama maid...

InobonG ProPer said...

MamaMia
Betul tu. My colleague told me, anak dia ckp slang Indon sama dia sudah hehehe

BrokenSatellite said...

hahaha! thats a good one!

some kids kadang2 ada slang indon sudah.
ikut maid dorang.
and watch those indon soap operas with their maids.

Kris and Nadia said...

alalala... ini menunjukkan tu budak fikir pembantu dia ja yg buat gitu..na na.. :)

InobonG ProPer said...

JacQ
That si SO TRUE!
the slang...the soap operas..matailah!

Nadia
Itu lah pasal..It means..do not neglect our own children..be there for them!

Post a Comment